Bass Station Plug-in wont work

Which Computer? Hard drive? Audio interface? Mic? Preamp? 3rd party plug-in? + Production techniques

Bass Station Plug-in wont work

Postby lookything » Sat Feb 25, 2012 5:23 am

Hi Guys,

I am new to logic and have recently purchased a Novation SL 61 MKII. Bass station was shipped with the Novation and i have installed it on my mac and logic 9.1.6 is saying that it is validated but it does not show up under the audio units in the inserts menu. I am running OSX Lion on a late 2011 iMac and all software is up to date.

Any ideas?

Cheers

Steve
lookything
 
Posts: 2
Joined: Sat Feb 25, 2012 5:18 am

Re: Bass Station Plug-in wont work

Postby Jordi Torres » Sat Feb 25, 2012 6:48 am

The bass station is an instrument, not an effect, and as such most be instantiated from the instrument slot of a software instrument channel strip.

So click and hold on the instrument slot (right below the "I/O" label) and go down to AU Instruments > Novation > Bass Station.

J.
Et voilà!

Mac mini i7 2.3 GHz - 16GB RAM | OS 10.9.4 | Logic Pro 10.0.7 |
Dead MacBook Pro 15" Core 2 Duo 2.2 GHz - 6GB RAM | OS 10.6.8 | Logic Pro 9.1.8 |
RME Fireface 400 | Akai MPK49 | Nord Micro Modular |
User avatar
Jordi Torres
Moderator
Moderator
 
Posts: 13946
Joined: Wed Jun 18, 2008 7:24 am
Location: Neuchâtel, Switzerland

Re: Bass Station Plug-in wont work

Postby lookything » Sat Feb 25, 2012 5:26 pm

Thanks mate, I see where I was going wrong now.
lookything
 
Posts: 2
Joined: Sat Feb 25, 2012 5:18 am

Re: Bass Station Plug-in wont work

Postby djnyce » Tue Mar 05, 2013 1:27 pm

i'm having the same problem and yes i am trying to instantiate it from the instrument slot (i/o). the funny thing is that it works in ableton live and bidule.

v-station and other plugs work just fine. i have already reinstalled, rebooted and deleted the bass station component from the components directory. even plists, etc. nothing works. bass station just won't show up in logic. its not in the au manager either.

after re-install i am able to authorize and use it in live or bidule.
DJ Nyce
Usual Suspects Entertainment
MacBookPro 2.4 GHz Intel Core i7 16GB RAM | OSX 10.8.2 | HDs (SSDx512, HDDx1TB, Ext HD Thunderbolt x1TB)
Logic Pro 9.1.8 | Motu 828mk3 | Event ASP8 | Yamaha Motif XF8 | Trailer load of VSTs
djnyce
 
Posts: 12
Joined: Sat Feb 23, 2013 3:02 am
Location: Washington, DC

Re: Bass Station Plug-in wont work

Postby Eric Cardenas » Tue Mar 05, 2013 1:33 pm

Try launching Logic in 32-bit mode first.
Eric Bradley Cardenas
EC Making Sound
Mac mini 2.6 GHz 16GB RAM Areca⚡RAID | MacBook Pro 2.2 GHz 16GB RAM | Os 10.9.5
Logic Pro 10.0.7/9.1.8 | RME Fireface UFX | Adam A7 + Sub8 | Spectrasonics | Softube
User avatar
Eric Cardenas
Moderator
Moderator
 
Posts: 11845
Joined: Sat May 07, 2005 1:47 pm
Location: Uppsala, Sweden

Re: Bass Station Plug-in wont work

Postby djnyce » Tue Mar 05, 2013 10:40 pm

EricBradley wrote:Try launching Logic in 32-bit mode first.


that fixed the problem. thanks!

so anytime i install a new plugin i need to run logic in 32-bit mode? that seems so silly.
DJ Nyce
Usual Suspects Entertainment
MacBookPro 2.4 GHz Intel Core i7 16GB RAM | OSX 10.8.2 | HDs (SSDx512, HDDx1TB, Ext HD Thunderbolt x1TB)
Logic Pro 9.1.8 | Motu 828mk3 | Event ASP8 | Yamaha Motif XF8 | Trailer load of VSTs
djnyce
 
Posts: 12
Joined: Sat Feb 23, 2013 3:02 am
Location: Washington, DC

Re: Bass Station Plug-in wont work

Postby Eric Cardenas » Tue Mar 05, 2013 11:25 pm

djnyce wrote:
EricBradley wrote:Try launching Logic in 32-bit mode first.


that fixed the problem. thanks!

so anytime i install a new plugin i need to run logic in 32-bit mode? that seems so silly.


No. The problem with this plug-in is that it hasn't been updated for 64-bit.
Eric Bradley Cardenas
EC Making Sound
Mac mini 2.6 GHz 16GB RAM Areca⚡RAID | MacBook Pro 2.2 GHz 16GB RAM | Os 10.9.5
Logic Pro 10.0.7/9.1.8 | RME Fireface UFX | Adam A7 + Sub8 | Spectrasonics | Softube
User avatar
Eric Cardenas
Moderator
Moderator
 
Posts: 11845
Joined: Sat May 07, 2005 1:47 pm
Location: Uppsala, Sweden


Return to Music Production Techniques and Gear

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], carstenwusonderskov and 6 guests