A technical support community for Apple Logic Pro users.

Search found 13 matches

by Alex Banks
Sat Jun 12, 2021 9:10 am
Forum: Logic Pro
Topic: Alchemy transform pad not saving Topic is solved
Replies: 2
Views: 244

Re: Alchemy transform pad not saving Topic is solved

enossified, I appreciate that. Working just fine, thanks!
by Alex Banks
Sat Jun 12, 2021 4:50 am
Forum: Logic Pro
Topic: Alchemy transform pad not saving Topic is solved
Replies: 2
Views: 244

Alchemy transform pad not saving Topic is solved

I'm playing about with Alchemy and trying to set up and save to the transform pad. I have enabled Snapshot update and I right click for the save snapshot option, but it's not saving. even when I have the snapshot box fully selected. I also tried editing a preset to change a snapshot by changing the ...
by Alex Banks
Thu Jun 03, 2021 1:43 pm
Forum: Logic Pro
Topic: External MIDI out of sync with Logic
Replies: 6
Views: 529

Re: External MIDI out of sync with Logic

Hey Dewdman42, That worked! Thank you so much, that's been bugging me for a while. It auto compensates for latency, so good... AND, it allows me to use Logic's arpeggiator! I'd been trying to rout stuff in the Environment and all sorts! AND, it brings up external instruments into the mixer (with lat...
by Alex Banks
Thu Jun 03, 2021 12:21 pm
Forum: Logic Pro
Topic: External MIDI out of sync with Logic
Replies: 6
Views: 529

Re: External MIDI out of sync with Logic

Hey David, Thank for stopping by! I did play with Plug-in Delay Compensation and I've just had another play, but no change. I tried bypassing all plug-ins, but no change. I reset all channels and the problem went away. It defiantly seems to be related to plug-in latency. Which is fine, if only the t...
by Alex Banks
Wed Jun 02, 2021 12:37 pm
Forum: Logic Pro
Topic: External MIDI out of sync with Logic
Replies: 6
Views: 529

External MIDI out of sync with Logic

Hi there. iMac OS 11.2.3 i9 I'm after some help with external MIDI please. When I press play the external MIDI starts straight away, but the computer audio and sequences start a moment later. I guess the computer takes a moment to pre roll (?) before playing, but the external MIDI starts straight aw...
by Alex Banks
Sun May 30, 2021 7:03 am
Forum: Logic Pro New Feature Suggestions
Topic: Assign controller to gain in Inspector
Replies: 1
Views: 5078

Assign controller to gain in Inspector

As the title says, it would be handy to be able to assign a controller to the gain parameter in the inspector. I often find myself using this function to create spot volume fx to audio files and an assignable rotary controller would be handy. Cheers! Al P.S. I do understand that there are a plethora...
by Alex Banks
Mon Aug 03, 2020 12:44 pm
Forum: Logic Pro
Topic: Sampler adds fades to start and end of multiple samples Topic is solved
Replies: 9
Views: 670

Re: Sampler adds fades to start and end of multiple samples Topic is solved

Hey David, thank you again.

I like that way, it solves a few problems nicely! Cheers.
by Alex Banks
Mon Aug 03, 2020 3:15 am
Forum: Logic Pro
Topic: Sampler adds fades to start and end of multiple samples Topic is solved
Replies: 9
Views: 670

Re: Sampler adds fades to start and end of multiple samples Topic is solved

David Nahmani wrote:
You can drag it by dragging from the bottom part of the waveform display onto the track in the Tracks area.



Sorry, I don't understand what you mean! I did try a few combinations, but nothing that produced a MIDI file...

Thanks
by Alex Banks
Sun Aug 02, 2020 8:21 am
Forum: Logic Pro
Topic: Sampler adds fades to start and end of multiple samples Topic is solved
Replies: 9
Views: 670

Re: Sampler adds fades to start and end of multiple samples Topic is solved

I just tried it and it doesn't add fades, thank you for that. Also, it doesn't give you the MIDI file, which is a shame! I guess I can convert it the original way as well and use that MIDI data. Bit of a faff really! It would be great to be able to edit all keygroups as one... or not have the fades....
by Alex Banks
Fri Jul 31, 2020 5:35 am
Forum: Logic Pro
Topic: Sampler adds fades to start and end of multiple samples Topic is solved
Replies: 9
Views: 670

Re: Sampler adds fades to start and end of multiple samples Topic is solved

This is what I get. Every sample group has a little attack and release. I need to get rid of this!

Cheers

Screenshot 2020-07-31 at 13.33.47.png
Screenshot 2020-07-31 at 13.33.47.png (265.79 KiB) Viewed 623 times
by Alex Banks
Wed Jul 29, 2020 4:14 am
Forum: Logic Pro
Topic: Sampler adds fades to start and end of multiple samples Topic is solved
Replies: 9
Views: 670

Sampler adds fades to start and end of multiple samples Topic is solved

Hi, I'm on 10.15. I had a problem with 10.15.1 not seeing auth iLok software... I'm looking for some help with a problem I'm having with the new sampler. It's when I slice a breakbeat using slice at Flex markers and then convert resulting slices to a new sampler instrument. The sampler adds a fade i...
by Alex Banks
Thu Jul 30, 2015 5:25 am
Forum: Logic Pro
Topic: Sidechain and Delay Compensation
Replies: 23
Views: 8083

Re: Sidechain and Delay Compensation

Hey guys, any update on this?

I also have this problem when using linear phase eq. The workaround of bouncing the send audio is ok, but annoying and restrictive.

Has Logic been made aware of this?>

Thanks, Alex
by Alex Banks
Wed Jul 29, 2015 10:43 am
Forum: Logic Pro
Topic: Linear Phase EQ latency on playback
Replies: 8
Views: 1497

Re: Linear Phase EQ latency on playback

Thanks for the workaround and highlighting the problem with Linear Phase eq.

It's my favourite eq and I use it on every channel instead of the default eq.

Have you found another work around beside bouncing the audio to be sent?

Alex