A technical support community for Apple Logic Pro users.

Search found 17 matches

by rsilverst
Sun Oct 20, 2019 7:16 pm
Forum: Logic Pro
Topic: Flex Pitch not showing the note data for vocal track(s) Topic is solved
Replies: 3
Views: 143

Flex Pitch not showing the note data for vocal track(s) Topic is solved

I have searched and seen this topic has come up in past, but I did not find the past solutions to be applicable to my situation. I've got a vocal track that I'd like to make some pitch tweaks to, and when I enable Flex Pitch, the overlay does not appear. I've used Flex Pitch successfully in the past...
by rsilverst
Sun Jan 21, 2018 9:37 am
Forum: Logic Pro
Topic: Vocal Track Stack only has signal when selected... Why? Topic is solved
Replies: 4
Views: 284

Re: Vocal Track Stack only has signal when selected... Why? Topic is solved

Thank you, Eric! Sorry it took me two weeks to reply. I was traveling/out of town. That checkbox was indeed the issue. Seems weird that would be the default!
by rsilverst
Mon Jan 01, 2018 6:21 pm
Forum: Logic Pro
Topic: Vocal Track Stack only has signal when selected... Why? Topic is solved
Replies: 4
Views: 284

Vocal Track Stack only has signal when selected... Why? Topic is solved

Hi -- I am using a track stack preset for my backing vocals. I have a bus track that takes the "Slammed Vocal" preset, and then I send all of my backing vocals into that channel so I can process them together. This all works as desired, but the only way I can hear the backing vocals during...
by rsilverst
Fri Dec 29, 2017 8:46 pm
Forum: Logic Pro
Topic: Auto-fades when selecting comps leading to inconsistent volume on playback? (perhaps version-related?)
Replies: 0
Views: 88

Auto-fades when selecting comps leading to inconsistent volume on playback? (perhaps version-related?)

Hi -- I just started doing editing work on a song I had recorded earlier this year. I am on 10.3.3 but when the recording was made it was whatever the version was about a year ago. I have a vocal track where I have extensive comps because of my vocal limitations. I am noticing that on playback the v...
by rsilverst
Sun Jan 22, 2017 6:58 pm
Forum: Logic Pro
Topic: Flex Time not detecting and displaying transients consistently on Take Folder in 10.3?
Replies: 0
Views: 125

Flex Time not detecting and displaying transients consistently on Take Folder in 10.3?

I am working on a project where I had decided to add a retard over the last 2 bars, so I had inserted a tempo change. Before committing to re-recording the guitar part, I wanted to try adjusting an existing scratch guitar track using Flex Time to match the tempo change. Prior to upgrading from 10.2....
by rsilverst
Sun Jan 22, 2017 3:42 pm
Forum: Logic Pro
Topic: Values for Pan & Volume not visible when adjusting in Arrange window in 10.3? Topic is solved
Replies: 1
Views: 279

Values for Pan & Volume not visible when adjusting in Arrange window in 10.3? Topic is solved

Since the update, I noticed that when I try to change a pan or volume level in track header on Arrange view, the values do not appear. Is this a "feature" or a "bug" or is there a setting that I need to modify to get them to appear again? The only way I can see the values precise...
by rsilverst
Wed Jan 18, 2017 11:47 am
Forum: Tips and Tricks
Topic: 7 ways to change the pitch of Audio Regions
Replies: 18
Views: 49997

Re: 7 ways to change the pitch of Audio Regions

The only one of these 7 methods that I could get to work is the destructive edit of Audio File using Functions --> Tempo and Pitch operations. When I try to use the Pitch Shift plug-in, no matter what I do, the processed audio sounds glitchy. When I try to use the Follow Tempo and Transpose region o...
by rsilverst
Fri Jan 13, 2017 3:23 pm
Forum: Logic Pro
Topic: System Optimization recommendations?
Replies: 6
Views: 3558

System Optimization recommendations?

Hi -- I noticed with some of my 3rd party plugins, not surprisingly, I am slamming the CPU to the limits more than with the equivalent plugin built-in to Logic (e.g. EZDrummer 2, Scuffham S-Gear amp modeling). In another forum, I had posted that I was having CPU limitations with S-Gear. A comment I ...
by rsilverst
Sun Jan 08, 2017 10:43 pm
Forum: Logic Pro
Topic: Input monitoring - is it possible to hear wet signal only? Topic is solved
Replies: 2
Views: 514

Re: Input monitoring - is it possible to hear wet signal only? Topic is solved

Thanks. That solved it. It's been a long time since I last purchased a new audio interface. I must have solved that issue once before and forgotten how to solve it!
by rsilverst
Sun Jan 08, 2017 9:40 am
Forum: Logic Pro
Topic: Input monitoring - is it possible to hear wet signal only? Topic is solved
Replies: 2
Views: 514

Input monitoring - is it possible to hear wet signal only? Topic is solved

Hi -- When recording guitar, I know that I need to click the "I" in the track header to hear the processed signal. But when doing this, I still hear it as a blend between the processed and (a little bit of the) raw signal. This actually makes it a little hard for me to tell what the record...
by rsilverst
Sat Dec 31, 2016 4:52 pm
Forum: Logic Pro
Topic: View automation on a bus send? (and also, view bus in arrange view) Topic is solved
Replies: 3
Views: 2237

Re: View automation on a bus send? (and also, view bus in arrange view) Topic is solved

You have answered my question -- YES. I didn't previously find the "Send" under Main in the track view because I hadn't dug deep enough. That is exactly what I wanted to do. And I also figured out how to get the Aux track to appear in the arrange window, if I want to do the automation ther...
by rsilverst
Sat Dec 31, 2016 11:41 am
Forum: Logic Pro
Topic: View automation on a bus send? (and also, view bus in arrange view) Topic is solved
Replies: 3
Views: 2237

View automation on a bus send? (and also, view bus in arrange view) Topic is solved

Hi -- in my recording I want to have a reverb that comes only at the end of a few vocal lines. My thinking was that I would automate the bus send level on the reverb, so that I can use the same long reverb bus that I already am using for other tracks. But I do not know how to get a bus send level to...
by rsilverst
Sun Dec 11, 2016 10:41 am
Forum: Logic Pro
Topic: Static Sound When Importing Wav files
Replies: 5
Views: 1341

Re: Static Sound When Importing Wav files

Hey -- I just ran into the same issue, and discovered this post. I have some audio files that were previously created in ProTools 9. They are stored on an external drive that is connected via Thunderbolt to my MacMini. If I import one of these files to a new Logic project, I get nothing but static. ...
by rsilverst
Sat Dec 03, 2016 12:55 pm
Forum: Logic Pro
Topic: Repeat Multiple Setting Question
Replies: 1
Views: 307

Repeat Multiple Setting Question

Hi -- I saw a tutorial video where "Repeat Multiple" was able to create multiples that fall "on the bar" even if the original region extended past a bar's boundary. It would actually overlap the "copy" a little bit on the end of the previous region, so that there were n...
by rsilverst
Thu Dec 01, 2016 6:06 pm
Forum: Logic Pro
Topic: step editor problem
Replies: 14
Views: 1218

Re: step editor problem

Hi David. Zip file is attached. The track to which I tried to add panning is Lead Synth 1 and I added it to the first midi segment, using the step editor window. This is basically the file that came with the Lynda.com tutorial but with my attempt at adding Pan automation to that track. I also have a...
by rsilverst
Wed Nov 30, 2016 6:50 pm
Forum: Logic Pro
Topic: step editor problem
Replies: 14
Views: 1218

Re: step editor problem

Hi -- I'm a first-time poster here! :) I am running into the same issue, using LPX 10.2.4, and working my way through a Lynda.com tutorial. When I got to the Step Editor Panning example, I found that my track isn't panning. I tried toggling the setting in Project Settings Midi as suggested above, bu...