Jump to content

10.7.2 Monterey Selected Tracks Won't React To Adjustments?


thomasflight
 Share

Recommended Posts

During playback (and sometimes even when playback is paused), I randomly cannot adjust volume, cannot mute OR solo, OR even select/move regions unless I randomly click all over the screen. Dragging other regions (that I don't want to drag) around rapidly will also fix it temporarily.

Some projects won't have this problem ever, but mostly new projects do. Any tips or directions at all? I'm literally like 3 more instances of this away from buying Ableton Live and bouncing all my projects there. Please help

 

sidenote, I do not have any automation or freeze enabled on these tracks it just happens randomly and won't stop unless I adjust the volume/region of other tracks...

 

Logic: 10.7.2

OS Monterey 12.1

iMac / 2019 / 3 GHz 6-Core Intel Core i5

Link to comment
Share on other sites

Can you provide a video of that when it happens? Maybe that gives me or somebody else a clue what could be going wrong. Never had this issue on any of my machines (using the Mac Book Pro's trackpad or the Magic Mouse).

MacBook Pro 16'' 2019, 2,4 GHz 8-Core Intel Core i9 64 GB 2667 MHz DDR4 / macOS Monterey 12.3.1 / Logic 10.7.4

Link to comment
Share on other sites

I'll also just add a super mild me-too on this. I'm on a Mac Mini / Big Sur, latest LPX, running Rosetta.

 

It is rare, but it happens every now and then, maybe once a workday of 8 hours? Enough that I recognize it when saw your post. Suddenly the region/automation/fader/whater I try to do in arrange is unresponsive, I have to click and do something ELSE in the GUI, undo that, then I can do it.

 

I'm using BetterTouchTool to assist me in mousing. That has sometimes created problems with other apps so noting it here in case it's something we have common.

 

I don't think I would be able to make a video of this, because the video would just show the mouse gliding or hovering over something, while I'm clicking in reality. Its like the mouse click does not register, it does not select/grab/focus on the thing I click on. But clicking and operating something ELSE wakes up the thing that didn't respond.

 

(The problem is so microscopic for me i haven't bothered report it, feels like i have too little to go on)

LPX & macos Big Sur latest, MBPR 2013/2016/2019/Mac Mini M1, RME UCX & BF
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...