A technical support community for Apple Logic Pro users.

 
User avatar
posthorn1
Topic Author
Posts: 130
Joined: Sun Jun 05, 2011 9:41 am

Take Folder - Takes out of sync

Thu Oct 12, 2017 1:54 pm

I've posted quite a few topics to date, but I think this one is the most baffling...

I like to create a cycle of say 8 bars and do several takes of audio in quick succession. Logic conveniently makes them into a take folder when I am done. Today I did it and I ended up with some takes that were in sync with the click and some that are almost a full beat late (see screenshot). All of my performances were rhythmically identical when I recorded them. I don't have any plugins on the track or anything that might cause latency going in.

I can, of course, flatten the folder and reposition the regions to sync them up, but...what's going on here?
Attachments
Screen Shot 2017-10-12 at 1.32.51 PM.png
Screen Shot 2017-10-12 at 1.32.51 PM.png (29.28 KiB) Viewed 54 times
Mac OS10.12.6, Logic 10.3.2
 
User avatar
posthorn1
Topic Author
Posts: 130
Joined: Sun Jun 05, 2011 9:41 am

Re: Take Folder - Takes out of sync

Thu Oct 12, 2017 2:19 pm

After further research... It has something to do with the fact that some takes end up with Flex mode turned on and some turned off.

When I click the "Comp" region the info window shows me the "dash" for Flex (see screenshot)

After I flatten the stack each take (now its own region) has a different Flex setting in the info window (some checked and some not). Once I UNchecked the checked regions and repacked the take folder all was well and in sync.

So the question is: how do I make sure Flex settings are totally off for a track before I record? And why would Flex mode be on for some takes and not others?...
Attachments
Screen Shot 2017-10-12 at 2.09.49 PM.png
Screen Shot 2017-10-12 at 2.09.49 PM.png (13.18 KiB) Viewed 49 times
Mac OS10.12.6, Logic 10.3.2
 
User avatar
Atlas007
Posts: 4965
Joined: Mon Dec 14, 2009 11:58 pm
Location: Montreal

Re: Take Folder - Takes out of sync

Thu Oct 12, 2017 5:35 pm

I wonder if some quantization and/or group settings/features could be involved here?
LogicX 10.3.2(& 9.1.8),MainStage3.3
MBPro 17", Core2Duo, 8G, OSX 10.10.5
MacPro, Xeon 6Cores, 64GB, OSX 10.12.6
ULN8, MOTU MIDI TP-AV, C4, McControl, KorgNano, Novation SLMkII
AAS, NI, Melodyne, Omnisphere 2, MIDIQuest, etc
PC, iPad3(V-Control & LogicRemote), AtariST(Notator SL), Several vintage gear