A technical support community for Apple Logic Pro users.

 
User avatar
Clyde P.
Topic Author
Posts: 13
Joined: Tue May 19, 2020 5:35 am

Start/End Measure Numbers when bouncing glitch?!

Tue Apr 20, 2021 10:56 am

Hi! I think it happens since the last update, when you wanna enter the number of the measure when bouncing, you can't select the number, it's automatically the arrows thing where you hve to go up and down with your mouse to change it... I'm I the only one? It's annoying...

Thanks!
Attachments
Screen Shot 2021-04-20 at 13.50.11.png
Screen Shot 2021-04-20 at 13.50.11.png (133.56 KiB) Viewed 314 times
Clyde P.
Logic Pro X (10.5.0)
iMac (27-inch, Late 2012)
macOS Catalina (10.15.4)
3.4 GHz Quad-Core Intel Core i7
16 GB 1600 MHz DDR3
Steinberg UR 28M
Yamaha HS5
Yamaha DX7s, Novation MiniNova, Behringer Model D, Synthstrom Deluge
M-Audio Luna, Shure SM57
Gretsch Electromatic, Taylor GS-mini
EH Voice-Box
 
User avatar
David Nahmani
Site Admin
Posts: 84011
Joined: Sat Mar 05, 2005 12:16 am
Contact:

Re: Start/End Measure Numbers when bouncing glitch?!

Wed Apr 21, 2021 2:48 am

It works as expected here: I click a field, it becomes highlighted in blue, and then I can enter numerical values.

If you restart your Mac and try a new project, does it work as expected?

bounce-start-field.png
bounce-start-field.png (10.68 KiB) Viewed 288 times
David Nahmani
• My Logic Pro X 10.5 book (Apple Pro Training Series)
Contact me for Private Lessons
Logic Pro X 10.6.1
MacBook Air 1.3 GHz i5 — MacOS X 11.0.1 — 4 GB RAM
iMac 3.2 GHz Quad Core i5 — MacOS X 10.15.4 — 8 GB RAM
 
User avatar
Clyde P.
Topic Author
Posts: 13
Joined: Tue May 19, 2020 5:35 am

Re: Start/End Measure Numbers when bouncing glitch?!

Wed Apr 21, 2021 3:30 am

Thanks David, but no... with old and new projects it's the same... we can't see it with a screenshot but when I move over the numbers area with my mouse the pointer become a double arrow up/down.

I bought the Apple keyboard and Magic Mouse 2... could this be linked? With the fact that I have the Magic Mouse now...?

Thanks!
Clyde P.
Logic Pro X (10.5.0)
iMac (27-inch, Late 2012)
macOS Catalina (10.15.4)
3.4 GHz Quad-Core Intel Core i7
16 GB 1600 MHz DDR3
Steinberg UR 28M
Yamaha HS5
Yamaha DX7s, Novation MiniNova, Behringer Model D, Synthstrom Deluge
M-Audio Luna, Shure SM57
Gretsch Electromatic, Taylor GS-mini
EH Voice-Box
 
User avatar
fuzzfilth
Posts: 4678
Joined: Mon Aug 03, 2009 2:31 am
Location: Germany

Re: Start/End Measure Numbers when bouncing glitch?!

Wed Apr 21, 2021 3:41 am

There's a quite useful hierarchy in setting up the bounce range:
- if nothing is selected and Cycle is off, the Project's Start- and End-Markers define the bounce range.
- if something is selected and Cycle is off, the selection defines the bounce range
- if Cycle is active, it defines the bounce range

All of which could be changed numerically in the actual bounce dialog, but the first three options are so efficient that I haven't touched the numbers in 20 years.
Christian Obermaier
Contact me for private Logic Consulting, Training, Troubleshooting via Skype, Zoom or Teamviewer

1 x MacPro 6core 2010 24Gb RAM
2 x MacBookPro i7 2012 16Gb RAM
OSX.14.6. Mojave, Logic X.4.4 & 5.1
 
User avatar
David Nahmani
Site Admin
Posts: 84011
Joined: Sat Mar 05, 2005 12:16 am
Contact:

Re: Start/End Measure Numbers when bouncing glitch?!

Wed Apr 21, 2021 4:15 am

Clyde P. wrote:
Thanks David, but no... with old and new projects it's the same... we can't see it with a screenshot but when I move over the numbers area with my mouse the pointer become a double arrow up/down.

Yes, that's the expected behavior, I'm getting it here too:

Bounce-field.png
Bounce-field.png (4.92 KiB) Viewed 237 times


However once I click the mouse, the field is highlighted in blue and I can enter a value.

Clyde P. wrote:
I bought the Apple keyboard and Magic Mouse 2... could this be linked? With the fact that I have the Magic Mouse now...?

I don't suppose so, I mean a mouse click is a mouse click with any mouse? Although if you have a different mouse to try, you could try that.

Another thing I would try is to create a new user account on your Mac and see if that behaves as expected for that user.
David Nahmani
• My Logic Pro X 10.5 book (Apple Pro Training Series)
Contact me for Private Lessons
Logic Pro X 10.6.1
MacBook Air 1.3 GHz i5 — MacOS X 11.0.1 — 4 GB RAM
iMac 3.2 GHz Quad Core i5 — MacOS X 10.15.4 — 8 GB RAM
 
User avatar
Clyde P.
Topic Author
Posts: 13
Joined: Tue May 19, 2020 5:35 am

Re: Start/End Measure Numbers when bouncing glitch?!

Wed Apr 21, 2021 12:38 pm

Thanks David... Yeah so... like you said, if I click in the area it doesn't behave like before, if I click nothing happens... I have to drag up and down to change the measure number... I'll try in another account thanks for the suggestion!
Clyde P.
Logic Pro X (10.5.0)
iMac (27-inch, Late 2012)
macOS Catalina (10.15.4)
3.4 GHz Quad-Core Intel Core i7
16 GB 1600 MHz DDR3
Steinberg UR 28M
Yamaha HS5
Yamaha DX7s, Novation MiniNova, Behringer Model D, Synthstrom Deluge
M-Audio Luna, Shure SM57
Gretsch Electromatic, Taylor GS-mini
EH Voice-Box
 
User avatar
Clyde P.
Topic Author
Posts: 13
Joined: Tue May 19, 2020 5:35 am

Re: Start/End Measure Numbers when bouncing glitch?!

Wed Apr 21, 2021 12:54 pm

Same thing with an other account but it works fine when I right-click...!? It was just left-click right? Or am I that stupid...
Clyde P.
Logic Pro X (10.5.0)
iMac (27-inch, Late 2012)
macOS Catalina (10.15.4)
3.4 GHz Quad-Core Intel Core i7
16 GB 1600 MHz DDR3
Steinberg UR 28M
Yamaha HS5
Yamaha DX7s, Novation MiniNova, Behringer Model D, Synthstrom Deluge
M-Audio Luna, Shure SM57
Gretsch Electromatic, Taylor GS-mini
EH Voice-Box
 
User avatar
David Nahmani
Site Admin
Posts: 84011
Joined: Sat Mar 05, 2005 12:16 am
Contact:

Re: Start/End Measure Numbers when bouncing glitch?!

Wed Apr 21, 2021 6:16 pm

It should be left click. Check the left and right click assignments in system preferences > Mouse?
David Nahmani
• My Logic Pro X 10.5 book (Apple Pro Training Series)
Contact me for Private Lessons
Logic Pro X 10.6.1
MacBook Air 1.3 GHz i5 — MacOS X 11.0.1 — 4 GB RAM
iMac 3.2 GHz Quad Core i5 — MacOS X 10.15.4 — 8 GB RAM
 
User avatar
Clyde P.
Topic Author
Posts: 13
Joined: Tue May 19, 2020 5:35 am

Re: Start/End Measure Numbers when bouncing glitch?!

Wed Apr 21, 2021 6:30 pm

Yeah did all that... the right click is at "secondary click", which is where it should be... anyway the left click and right click are fine everywhere else in the system, in Logic and even in that Bounce box, except in the numbers area, where the two are mixed up... strange, very strange. I'll report that to Logic!
Clyde P.
Logic Pro X (10.5.0)
iMac (27-inch, Late 2012)
macOS Catalina (10.15.4)
3.4 GHz Quad-Core Intel Core i7
16 GB 1600 MHz DDR3
Steinberg UR 28M
Yamaha HS5
Yamaha DX7s, Novation MiniNova, Behringer Model D, Synthstrom Deluge
M-Audio Luna, Shure SM57
Gretsch Electromatic, Taylor GS-mini
EH Voice-Box