A technical support community for Apple Logic Pro users.

 
leeguirado
Topic Author
Posts: 321
Joined: Sat May 17, 2014 12:46 pm

Nexus 2 [SOLVED]

Tue Dec 30, 2014 2:19 am

Can anyone tell me how to use Nexus 2 within logic? I have just bought it and set up the e-license key, with the serial number. But i cannot see nexus anywhere within logic, anyone had the same problems or know how to solve this? Thanks
MacBook Pro

Logic 10.4.4

Lee Guirado
 
User avatar
David Nahmani
Site Admin
Posts: 77347
Joined: Sat Mar 05, 2005 12:16 am
Contact:

Re: Nexus 2

Tue Dec 30, 2014 1:28 pm

Have you tried looking for it under the name of the manufacturer, in the menu that pops-up when you click the Instrument slot of a software instrument channel strip?
David Nahmani
• My Logic Pro X 10.4 book (Apple Pro Training Series)
Contact me for Private Lessons
Logic Pro X 10.5.0
MacBook Air 1.3 GHz i5 — MacOS X 10.15.1 — 4 GB RAM
iMac 3.2 GHz Quad Core i5 — MacOS X 10.15.4 — 8 GB RAM
 
skltr2182
Posts: 148
Joined: Mon Nov 17, 2014 10:10 am

Re: Nexus 2

Tue Dec 30, 2014 9:40 pm

should be under reFX
OSX 10.10.1 15" macbook pro retina late 2013, 2.3 GHz i7, 16GB RAM, 1tb PCIe flash drive
Logic Pro X 10.1 and Logic Pro 9.1.8

MId 2011 27" imac 3.4 GHz Inter Core i7, 32GB RAM, 1tb SSD
 
leeguirado
Topic Author
Posts: 321
Joined: Sat May 17, 2014 12:46 pm

Re: Nexus 2

Fri Jan 02, 2015 2:11 pm

yes i have looked there and it is definitely not there. not sure if i have installed it wrong or what. But followed all the setup instructions, but its still not available.
MacBook Pro

Logic 10.4.4

Lee Guirado
 
leeguirado
Topic Author
Posts: 321
Joined: Sat May 17, 2014 12:46 pm

Re: Nexus 2

Fri Jan 02, 2015 2:14 pm

do i need to put the nexus content in a certain folder? so it shows up in logic? At the moment it is just copied into the hard disk folder
MacBook Pro

Logic 10.4.4

Lee Guirado
 
User avatar
NorthStreet
Posts: 67
Joined: Sun Dec 15, 2013 10:46 am
Location: New York City, USA

Re: Nexus 2

Fri Jan 02, 2015 3:52 pm

Are you looking under VST? Or using as AU plugin?
Logic Pro X . MacPro 2010 - 12 core, 48 GB Ram
 
skltr2182
Posts: 148
Joined: Mon Nov 17, 2014 10:10 am

Re: Nexus 2

Fri Jan 02, 2015 10:13 pm

when you download the installer from them, you'll open that and install nexus. it will install it where it needs to be. then when you start logic, create a software instrument track. when you click the instrument box to load a software instrument, you scroll to reFX then nexus2. it will then prompt you to install the content and you can install expansion and what-not from the system tab. if reFX and nexus2 aren't showing up under your instruments then you haven't installed it. when you go through the installer, there are options to install a bunch of different formats. make sure AU is selected. that is what logic uses. if you've followed the installation all the way through, make sure logic is completely quit and restart logic again. it'll scan for new plugins. it should then be there. if not, you're doing something wrong. but without us being there to see how you're installing it, it's hard to know how..... it's fairly straight forward.
OSX 10.10.1 15" macbook pro retina late 2013, 2.3 GHz i7, 16GB RAM, 1tb PCIe flash drive
Logic Pro X 10.1 and Logic Pro 9.1.8

MId 2011 27" imac 3.4 GHz Inter Core i7, 32GB RAM, 1tb SSD
 
leeguirado
Topic Author
Posts: 321
Joined: Sat May 17, 2014 12:46 pm

Re: Nexus 2

Sat Jan 03, 2015 9:21 am

I am using it for logic x so AU plugin. The only thing i can think of is that i downloaded the OSX update before downloading the ISO file DVD, as the e-licenser key didn't actually come with one. Then i watched a tutorial which said you can get the DVD from my accounts screen. So i have downloaded the available files in the wrong order. Just hope it works if i try it again and i haven't wasted my money.
MacBook Pro

Logic 10.4.4

Lee Guirado
 
skltr2182
Posts: 148
Joined: Mon Nov 17, 2014 10:10 am

Re: Nexus 2

Sat Jan 03, 2015 5:32 pm

the order in which you download them doesn't matter. just install the iso. then register it with the e-licenser. then install the update to the most current version. open logic and you should be good to go. it'll then ask you to locate and install the content. then the system tab is where you go to install expansions and what-not
OSX 10.10.1 15" macbook pro retina late 2013, 2.3 GHz i7, 16GB RAM, 1tb PCIe flash drive
Logic Pro X 10.1 and Logic Pro 9.1.8

MId 2011 27" imac 3.4 GHz Inter Core i7, 32GB RAM, 1tb SSD
 
leeguirado
Topic Author
Posts: 321
Joined: Sat May 17, 2014 12:46 pm

Re: Nexus 2

Sun Jan 04, 2015 1:39 pm

its ok, I've sorted it now, i had to go to the au manager and enable it as it crashed the first time when starting up, thanks anyway.
MacBook Pro

Logic 10.4.4

Lee Guirado