A technical support community for Apple Logic Pro users.

 
Anonimusician
Topic Author
Posts: 1
Joined: Sat Oct 03, 2020 6:37 am

Connecting kawai cl30 with logicx pro

Sat Oct 03, 2020 6:47 am

Hello, i have a problem with connecting my kawai cl30 with logicx pro. Im using a midi connection, i hear my piano but everything sounds strange, not in time and not the same as im playing. It is possible that this model of piano is to old to logic, or i need some software for that? Or i must change some midi devices on logic?
 
User avatar
David Nahmani
Site Admin
Posts: 84166
Joined: Sat Mar 05, 2005 12:16 am
Contact:

Re: Connecting kawai cl30 with logicx pro

Sat Oct 03, 2020 7:07 am

How are you monitoring the piano? What do you mean by "strange" exactly?
David Nahmani
• My Logic Pro X 10.5 book (Apple Pro Training Series)
Contact me for Private Lessons
Logic Pro X 10.6.1
MacBook Air 1.3 GHz i5 — MacOS X 11.0.1 — 4 GB RAM
iMac 3.2 GHz Quad Core i5 — MacOS X 10.15.4 — 8 GB RAM
 
User avatar
Atlas007
Posts: 9534
Joined: Mon Dec 14, 2009 11:58 pm
Location: Montreal

Re: Connecting kawai cl30 with logicx pro

Sat Oct 03, 2020 5:21 pm

If you connect your kawai cl30 piano to Logic via MIDI, the sounds you will hear from Logic is the sound of the instantiated plugin, likely a sampled piano plugin instrument. That one will most likely sound different from the sound of your kawai cl30.
The delay might be caused by how you set the MIDI on your kawai. Have you tried setting it to Local Off?
LogicPro 10.6.2, MainStage3.5.2
MBPro 17", Core2Duo, 8G, OSX 10.12.6
MacPro, Xeon 6Cores, 64GB, OSX 10.15.7
ULN8, MOTU MIDI TP-AV, C4, MCU Pro, KorgNano, Novation SLMkII
AAS, NI, Celemony, Spectrasonics, Korg, Arturia, etc...
PC, iPad3(V-Control & LogicRemote), AtariST(Notator SL), Several vintage gear