A technical support community for Apple Logic Pro users.

 
TMav
Topic Author
Posts: 10
Joined: Sat Sep 03, 2016 1:20 pm

Midi Ports

Tue Mar 02, 2021 11:16 am

Does anybody know how to assign physical midi ports so that the midi track only listens to a particular midi port and channel. Logic by default sums all incoming midi signals and all ports and channels and plays them on the out port assigned to the track when selected. Very annoying. I've seen people do this somehow in the environment of logic but I've never found a comprehensive explanation or tutorial.

If audio was routed this way in logic every time you select a track all incoming audio on any audio interface port would show up on the currently selected track. Why?

Really, all that I'm trying to do is what every other daw that I've used does. For instance Ableton Live midi tracks only receive midi signal on the midi port and channel assigned to that track.
 
User avatar
David Nahmani
Site Admin
Posts: 83500
Joined: Sat Mar 05, 2005 12:16 am
Contact:

Re: Midi Ports

Tue Mar 02, 2021 11:25 am

You can distinguish between MIDI Channels, not between MIDI Ports: https://www.logicprohelp.com/instrument ... -channels/
David Nahmani
• My Logic Pro X 10.5 book (Apple Pro Training Series)
Contact me for Private Lessons
Logic Pro X 10.6.1
MacBook Air 1.3 GHz i5 — MacOS X 11.0.1 — 4 GB RAM
iMac 3.2 GHz Quad Core i5 — MacOS X 10.15.4 — 8 GB RAM
 
User avatar
redgreenblue
Posts: 694
Joined: Wed Jan 15, 2014 6:57 am
Contact:

Re: Midi Ports

Wed Mar 03, 2021 6:20 am

Can you give more detail on what you are trying to accomplish? Is this for recording, jamming, live?
Logic 10.5.1
2011 iMac 12 gigs RAM (10.13.6)
2018 Mac Mini i7, 32 gigs RAM (10.14.6)
MOTU 828 MKIII Hybrid
Behringer ADA8200 x2
MOTU Midi Express x 2
A nice variety of old analog and hybrid synths
Novation stuff out the wazoo, including an SL61mk2, SL37, ZeroSLmk2
http://www.shaneking.com
http://www.redgreenblue.bandcamp.com