A technical support community for Apple Logic Pro users.

 
User avatar
Warrior
Topic Author
Posts: 68
Joined: Tue Sep 29, 2020 4:02 am

Re: VI Tracks Stopped Recording Unless I Use Punch In/Out

Mon May 03, 2021 9:17 am

David Nahmani wrote:
So then the issue is coming from your MIDI Keyboard it seems? Which keyboard is that? If you choose Logic Pro > Control Surfaces > Bypass All Control Surfaces, does the keyboard behave as expected?


The keyboard will play the VI but there are sounds ocuring without me even touching anything if the track is record armed.
It will still not record MIDI (and the region is cuttoff when I strop recording), unless I use Punch In/Out.
Logic Pro X 10.6.2
Audient iD14 Interface
2018 Mac Mini 3.2Ghz i7, 64GB RAM 1 TB SSD (OS,apps) & 1TB External SSD (Logic Projects), OS X 10.15.7
 
User avatar
David Nahmani
Site Admin
Posts: 84787
Joined: Sat Mar 05, 2005 12:16 am
Contact:

Re: VI Tracks Stopped Recording Unless I Use Punch In/Out

Mon May 03, 2021 9:46 am

Which keyboard is that? As in what manufacturer, and which model?
David Nahmani
• My Logic Pro X 10.5 book (Apple Pro Training Series)
Contact me for Private Lessons
Logic Pro X 10.6.1
MacBook Air 1.3 GHz i5 — MacOS X 11.0.1 — 4 GB RAM
iMac 3.2 GHz Quad Core i5 — MacOS X 10.15.4 — 8 GB RAM
 
User avatar
Warrior
Topic Author
Posts: 68
Joined: Tue Sep 29, 2020 4:02 am

Re: VI Tracks Stopped Recording Unless I Use Punch In/Out

Mon May 03, 2021 10:15 am

David Nahmani wrote:
Which keyboard is that? As in what manufacturer, and which model?


Native Instruments Komplete Kontrol M32
Logic Pro X 10.6.2
Audient iD14 Interface
2018 Mac Mini 3.2Ghz i7, 64GB RAM 1 TB SSD (OS,apps) & 1TB External SSD (Logic Projects), OS X 10.15.7
 
User avatar
David Nahmani
Site Admin
Posts: 84787
Joined: Sat Mar 05, 2005 12:16 am
Contact:

Re: VI Tracks Stopped Recording Unless I Use Punch In/Out

Mon May 03, 2021 10:53 am

Did you try bypassing the control surfaces?
David Nahmani
• My Logic Pro X 10.5 book (Apple Pro Training Series)
Contact me for Private Lessons
Logic Pro X 10.6.1
MacBook Air 1.3 GHz i5 — MacOS X 11.0.1 — 4 GB RAM
iMac 3.2 GHz Quad Core i5 — MacOS X 10.15.4 — 8 GB RAM
 
User avatar
Warrior
Topic Author
Posts: 68
Joined: Tue Sep 29, 2020 4:02 am

Re: VI Tracks Stopped Recording Unless I Use Punch In/Out

Tue May 04, 2021 6:05 am

David Nahmani wrote:
Did you try bypassing the control surfaces?


I bypassed all control surfaces (see post above).
Should I try one at a time?
Logic Pro X 10.6.2
Audient iD14 Interface
2018 Mac Mini 3.2Ghz i7, 64GB RAM 1 TB SSD (OS,apps) & 1TB External SSD (Logic Projects), OS X 10.15.7
 
User avatar
David Nahmani
Site Admin
Posts: 84787
Joined: Sat Mar 05, 2005 12:16 am
Contact:

Re: VI Tracks Stopped Recording Unless I Use Punch In/Out

Tue May 04, 2021 6:09 am

Ok thank you for confirming, I wasn't sure if you had seen my suggestion. No, there's no need do do it one at a time.

Make sure you click the little symbol to the right of the LCD display so that you can see MIDI input monitor and double-check that Logic is actually receiving note in and note off data?

Could you perhaps show an animation or screen capture of Logic during recording and when pressing stop? I use LiceCap to record simple animations: https://www.cockos.com/licecap/
David Nahmani
• My Logic Pro X 10.5 book (Apple Pro Training Series)
Contact me for Private Lessons
Logic Pro X 10.6.1
MacBook Air 1.3 GHz i5 — MacOS X 11.0.1 — 4 GB RAM
iMac 3.2 GHz Quad Core i5 — MacOS X 10.15.4 — 8 GB RAM
 
User avatar
Warrior
Topic Author
Posts: 68
Joined: Tue Sep 29, 2020 4:02 am

Re: VI Tracks Stopped Recording Unless I Use Punch In/Out

Wed May 05, 2021 5:43 am

David Nahmani wrote:
Ok thank you for confirming, I wasn't sure if you had seen my suggestion. No, there's no need do do it one at a time.

Make sure you click the little symbol to the right of the LCD display so that you can see MIDI input monitor and double-check that Logic is actually receiving note in and note off data?

Could you perhaps show an animation or screen capture of Logic during recording and when pressing stop? I use LiceCap to record simple animations: https://www.cockos.com/licecap/


I would send it to but, ironically, it's working fine once again.
I will keep an eye on it and update you with a screen recording as soon as it happens again.
Logic Pro X 10.6.2
Audient iD14 Interface
2018 Mac Mini 3.2Ghz i7, 64GB RAM 1 TB SSD (OS,apps) & 1TB External SSD (Logic Projects), OS X 10.15.7
 
User avatar
David Nahmani
Site Admin
Posts: 84787
Joined: Sat Mar 05, 2005 12:16 am
Contact:

Re: VI Tracks Stopped Recording Unless I Use Punch In/Out

Wed May 05, 2021 5:45 am

Well good to hear! I guess. And yes if the issue comes back, shoot a little .gif video and attach it here. :)
David Nahmani
• My Logic Pro X 10.5 book (Apple Pro Training Series)
Contact me for Private Lessons
Logic Pro X 10.6.1
MacBook Air 1.3 GHz i5 — MacOS X 11.0.1 — 4 GB RAM
iMac 3.2 GHz Quad Core i5 — MacOS X 10.15.4 — 8 GB RAM
 
User avatar
Warrior
Topic Author
Posts: 68
Joined: Tue Sep 29, 2020 4:02 am

Re: VI Tracks Stopped Recording Unless I Use Punch In/Out

Thu May 06, 2021 1:05 pm

David Nahmani wrote:
Well good to hear! I guess. And yes if the issue comes back, shoot a little .gif video and attach it here. :)


Well, that didn't take long.

Here's a .gif video

Logic Issue.gif
Logic Issue.gif (18.15 MiB) Viewed 132 times
Logic Pro X 10.6.2
Audient iD14 Interface
2018 Mac Mini 3.2Ghz i7, 64GB RAM 1 TB SSD (OS,apps) & 1TB External SSD (Logic Projects), OS X 10.15.7