A technical support community for Apple Logic Pro users.

 
Tim6ranite
Topic Author
Posts: 2
Joined: Sun Mar 21, 2021 11:34 pm

MOTU 828ES Routing Question

Sun Mar 21, 2021 11:46 pm

Hi all,

I just bought an 828ES for routing options so that I can plug my SSL 6 into it as well as other analog gear I am getting. However, I am very confused by the routing of everything. I can hear myself on the MOTU but Logic isn't picking it up. When I used my Audient ID14 it was practically plug and play. This is a little more challenging. Do I have to use buses for inputs and outputs to be able to record and listen?

Logic Pro 10.5.1
Motu 828ES

Any advice on how I can set this up for basic recording to start? I have looked online for 828ES with Logic Pro X setups and couldn't find anything.

Your help is appreciated.

Thanks
 
User avatar
David Nahmani
Site Admin
Posts: 85197
Joined: Sat Mar 05, 2005 12:16 am
Contact:

Re: MOTU 828ES Routing Question

Mon Mar 22, 2021 1:56 am

It should be plug and play. In Logic open your Mixer and choose Options > I/O Labels. Are there labels in the provided by driver column? If yes then select all (Command-A) and click one of them to select them all.
David Nahmani
• My Logic Pro X 10.5 book (Apple Pro Training Series)
Contact me for Private Lessons
Logic Pro X 10.6.1
MacBook Air 1.3 GHz i5 — MacOS X 11.0.1 — 4 GB RAM
iMac 3.2 GHz Quad Core i5 — MacOS X 10.15.4 — 8 GB RAM
 
Tim6ranite
Topic Author
Posts: 2
Joined: Sun Mar 21, 2021 11:34 pm

Re: MOTU 828ES Routing Question

Mon Mar 22, 2021 5:10 am

That definitely helps me. I want to thank you so much for your quick reply. When I get back to my studio, I will check and update and take pics if there's any problems. Thanks David!!!