A technical support community for Apple Logic Pro users.

 
Vieira100
Topic Author
Posts: 14
Joined: Fri Jul 09, 2021 9:39 am

ToggleSelection not working in score

Sat Jul 24, 2021 5:00 pm

As I have done on millions of other projects in earlier versions of Logic, now when I select highest notes then try to invoke toggle selection from the menu nothing happens? LPX 10.6.3. Catalina 10.15.6. Retina MBP mid 2012
 
User avatar
Atlas007
Posts: 10046
Joined: Mon Dec 14, 2009 11:58 pm
Location: Montreal

Re: ToggleSelection not working in score

Mon Jul 26, 2021 2:15 pm

Could you be more explicit?
Which toggle selection?
Do you mean the one triggered by the Shift-I key command?
I'm not at the studio presently but I'd like to test it when I get there?
LogicPro 10.6.3, MainStage3.5.3
MBPro 17", Core2Duo, 8G, OSX 10.12.6
MacPro, Xeon 6Cores, 64GB, OSX 10.15.7
ULN8, MOTU MIDI TP-AV, C4, MCU Pro, KorgNano, Novation SLMkII
AAS, NI, Celemony, Spectrasonics, Korg, Arturia, etc...
PC, iPadPro 5th gen 12.9”(Duet D., V-Control & LogicRemote), AtariST(Notator SL), Several vintage gear
 
Vieira100
Topic Author
Posts: 14
Joined: Fri Jul 09, 2021 9:39 am

Re: ToggleSelection not working in score

Mon Jul 26, 2021 2:44 pm

Thanks for the quick reply. I am in score. I select highest notes. Then I click on the menu item “toggle selection” and the behavior I have observed for about a quarter century does not happen. The selection remains unchanged.
 
User avatar
Atlas007
Posts: 10046
Joined: Mon Dec 14, 2009 11:58 pm
Location: Montreal

Re: ToggleSelection not working in score

Mon Jul 26, 2021 4:24 pm

Ok, I am not familiar with that command.
What is it supposed to happen, or was happening when you were using it before?
LogicPro 10.6.3, MainStage3.5.3
MBPro 17", Core2Duo, 8G, OSX 10.12.6
MacPro, Xeon 6Cores, 64GB, OSX 10.15.7
ULN8, MOTU MIDI TP-AV, C4, MCU Pro, KorgNano, Novation SLMkII
AAS, NI, Celemony, Spectrasonics, Korg, Arturia, etc...
PC, iPadPro 5th gen 12.9”(Duet D., V-Control & LogicRemote), AtariST(Notator SL), Several vintage gear
 
Vieira100
Topic Author
Posts: 14
Joined: Fri Jul 09, 2021 9:39 am

Re: ToggleSelection not working in score

Mon Jul 26, 2021 7:25 pm

The command merely selects everything that isn’t selected on the track or region and de-selects what was previously selected.
 
User avatar
Atlas007
Posts: 10046
Joined: Mon Dec 14, 2009 11:58 pm
Location: Montreal

Re: ToggleSelection not working in score

Mon Jul 26, 2021 7:57 pm

Vieira100 wrote:
The command merely selects everything that isn’t selected on the track or region and de-selects what was previously selected.

Well, I don't find that “toggle selection” menu item you are talking about.
There is the Invert Selection, which I was referring to, and that does exactly what you describe.
It works flawlessly over here.
If you are selecting the command via the mouse, perhaps your project / template got somehow corrupted. Have you tried into a fresh new project / template?
LogicPro 10.6.3, MainStage3.5.3
MBPro 17", Core2Duo, 8G, OSX 10.12.6
MacPro, Xeon 6Cores, 64GB, OSX 10.15.7
ULN8, MOTU MIDI TP-AV, C4, MCU Pro, KorgNano, Novation SLMkII
AAS, NI, Celemony, Spectrasonics, Korg, Arturia, etc...
PC, iPadPro 5th gen 12.9”(Duet D., V-Control & LogicRemote), AtariST(Notator SL), Several vintage gear
 
Vieira100
Topic Author
Posts: 14
Joined: Fri Jul 09, 2021 9:39 am

Re: ToggleSelection not working in score

Mon Jul 26, 2021 8:03 pm

Yes, invert. Older versions calked it toggle. I will experiment and not bother you any more. I will start w a simple project. Cheers!
 
User avatar
Atlas007
Posts: 10046
Joined: Mon Dec 14, 2009 11:58 pm
Location: Montreal

Re: ToggleSelection not working in score

Mon Jul 26, 2021 9:54 pm

Vieira100 wrote:
Yes, invert. Older versions called it toggle. I will experiment and not bother you any more. I will start w a simple project. Cheers!
You don't bother me!
You are at the right place to seek for help!
If that still not fix your issue, perhaps you could try the usual troubleshooting rundown.
LogicPro 10.6.3, MainStage3.5.3
MBPro 17", Core2Duo, 8G, OSX 10.12.6
MacPro, Xeon 6Cores, 64GB, OSX 10.15.7
ULN8, MOTU MIDI TP-AV, C4, MCU Pro, KorgNano, Novation SLMkII
AAS, NI, Celemony, Spectrasonics, Korg, Arturia, etc...
PC, iPadPro 5th gen 12.9”(Duet D., V-Control & LogicRemote), AtariST(Notator SL), Several vintage gear