A technical support community for Apple Logic Pro users.

 
Rougin
Topic Author
Posts: 8
Joined: Tue Jun 18, 2019 9:04 am
Location: Sweden

Empty mixer?!

Wed Jun 19, 2019 2:47 am

Greetings! 10.4.5 have me trouble from start... Every now and then the mixer goes totally empty!
Even the inspector tracks disappears.
Anyone else got this problem?
Any solutions?

Regards!
Stefan/Rougin
 
schlomojorgensen
Posts: 303
Joined: Sat Apr 04, 2015 8:42 am

Re: Empty mixer?!

Wed Jun 19, 2019 3:34 am

Happened here also one time. Reboot Logic and all was fine and dandy again!
Logic [always latest version]. Mac osx [always latest version]. Hackintosh!! Beer.
 
Rougin
Topic Author
Posts: 8
Joined: Tue Jun 18, 2019 9:04 am
Location: Sweden

Re: Empty mixer?!

Wed Jun 19, 2019 4:03 am

Not for me :( reoccurring problem here...
 
User avatar
David Nahmani
Site Admin
Posts: 83589
Joined: Sat Mar 05, 2005 12:16 am
Contact:

Re: Empty mixer?!

Wed Jun 19, 2019 4:06 am

I don't have a solution but what do you mean by inspector tracks?
David Nahmani
• My Logic Pro X 10.5 book (Apple Pro Training Series)
Contact me for Private Lessons
Logic Pro X 10.6.1
MacBook Air 1.3 GHz i5 — MacOS X 11.0.1 — 4 GB RAM
iMac 3.2 GHz Quad Core i5 — MacOS X 10.15.4 — 8 GB RAM
 
Rougin
Topic Author
Posts: 8
Joined: Tue Jun 18, 2019 9:04 am
Location: Sweden

Re: Empty mixer?!

Wed Jun 19, 2019 4:13 am

By "inspector tracks", I mean the two mixer tracks shown to the bottom left in main window :)
 
User avatar
skijumptoes
Posts: 1965
Joined: Wed Jul 15, 2009 3:09 pm

Re: Empty mixer?!

Wed Jun 19, 2019 6:34 am

What happens if you reload the screenset when it happens? Also what machine is this on? OS? Retina? Discrete GFX card?
 
User avatar
nev17
Posts: 344
Joined: Sun Sep 06, 2009 10:53 am

Re: Empty mixer?!

Wed Jun 19, 2019 8:20 am

Rougin wrote:
Every now and then the mixer goes totally empty!
Even the inspector tracks disappears.

Yep. It's happened to me. An LPX restart didn't cure it but a computer restart did.
iMac 21.5" 2.8GHz quad core i5
8GB RAM
OS 10.15.7
Logic Pro X 10.6.1
Audient iD22 interface
 
User avatar
Ashermusic
Posts: 3386
Joined: Sat Oct 22, 2005 11:51 am
Location: Lake Balboa, CA
Contact:

Re: Empty mixer?!

Wed Jun 19, 2019 8:43 am

Yep, happened here too.
Mac mini 3.2 Six Core i7 w/ OSX 10.14

Composer, Logic Pro X Certified Trainer
Author of "Jumpstart Logic Pro X 10.5", "Going Pro with Logic Pro 9" & "Scoring with Logic Pro"
http://www.jayasher.com
 
User avatar
robinloops
Posts: 1700
Joined: Sat Feb 07, 2009 11:11 am
Location: California
Contact:

Re: Empty mixer?!

Wed Jun 19, 2019 9:18 am

Lost the stereo out and master but toggling mixer views brought them back. Then disappeared again after a minute or two. But Restarting fixed it and hasn’t happened since.
LPX 10.4.5; OS 10.14.5; iMac I5/2.9GHz, 16 GB RAM; SSD; Saffire Pro24: Scarlett 2i2; AxiomPro61
Misc: iControl; Denon MC600
 
jonljacobi
Posts: 186
Joined: Mon Jan 15, 2018 8:02 pm

Re: Empty mixer?!

Wed Jun 19, 2019 9:31 am

If you've read any of the GearSlutz theming topics, it's become obvious that they've redone some of the mixer rendering code and it's separate from the rest. Looks like a bit of a rush job at this point and from this thread, not hooked in properly. That's not helpful, except to point out that it's a work in progress and likely foremost in their minds.
2015 iMac, i7-6770k, 32GB, 3TB
 
Rougin
Topic Author
Posts: 8
Joined: Tue Jun 18, 2019 9:04 am
Location: Sweden

Re: Empty mixer?!

Wed Jun 19, 2019 9:47 am

Knock on wood... after 3(!) computer reboots everything seems ok... I'll report back if the mixer magically disappears again :D
 
nonopotato
Posts: 1
Joined: Wed Jun 19, 2019 11:05 pm

Re: Empty mixer?!

Wed Jun 19, 2019 11:10 pm

Happened here too! I’ve restarted logic twice already, but it looks like I’m gonna have to restart the computer now...
 
Rougin
Topic Author
Posts: 8
Joined: Tue Jun 18, 2019 9:04 am
Location: Sweden

Re: Empty mixer?!

Thu Jun 20, 2019 1:56 am

Suddenly mixer went blank again :(
I go 10.4.4 for a while...
 
Mapigo
Posts: 1
Joined: Thu Jun 20, 2019 11:40 am

Logic pro x 10.4.5 mixer empty or dissapearing till restart

Thu Jun 20, 2019 11:49 am

Hi,happened after updating to 10.4.5 ,when I open an new or recent project opening the mixer show blank,no tracks,aux,bus or main...until restarting the DAW. What's going on?
 
User avatar
David Nahmani
Site Admin
Posts: 83589
Joined: Sat Mar 05, 2005 12:16 am
Contact:

Re: Empty mixer?!

Thu Jun 20, 2019 1:06 pm

Moving this to the Bug section.
David Nahmani
• My Logic Pro X 10.5 book (Apple Pro Training Series)
Contact me for Private Lessons
Logic Pro X 10.6.1
MacBook Air 1.3 GHz i5 — MacOS X 11.0.1 — 4 GB RAM
iMac 3.2 GHz Quad Core i5 — MacOS X 10.15.4 — 8 GB RAM
 
User avatar
David Nahmani
Site Admin
Posts: 83589
Joined: Sat Mar 05, 2005 12:16 am
Contact:

Re: Logic pro x 10.4.5 mixer empty or dissapearing till restart

Thu Jun 20, 2019 1:08 pm

Mapigo wrote:
Hi,happened after updating to 10.4.5 ,when I open an new or recent project opening the mixer show blank,no tracks,aux,bus or main...until restarting the DAW. What's going on?

Seems to be a new 10.4.5 bug. :(
David Nahmani
• My Logic Pro X 10.5 book (Apple Pro Training Series)
Contact me for Private Lessons
Logic Pro X 10.6.1
MacBook Air 1.3 GHz i5 — MacOS X 11.0.1 — 4 GB RAM
iMac 3.2 GHz Quad Core i5 — MacOS X 10.15.4 — 8 GB RAM
 
User avatar
JammDizzler
Posts: 6
Joined: Mon Jun 10, 2019 4:50 am

Re: Empty mixer?!

Thu Jun 20, 2019 9:14 pm

Hi, I have been experiencing this too - after 10.4.5 download, in the middle of mixing a song I will go to display the faders/fx etc and the entire window is empty, the only way rectify is reboot Logic. Frustrating, but good to see it has been logged
 
spidey66
Posts: 1
Joined: Sun Jun 23, 2019 5:41 am

Re: Empty mixer?!

Sun Jun 23, 2019 5:49 am

Yep same here, restart fixed the issue : )
Logic Pro 10.4.5, 2017 Macbook Pro OS 10.14.5, 8GB Ram, 256 SSD
 
User avatar
JammDizzler
Posts: 6
Joined: Mon Jun 10, 2019 4:50 am

Re: Empty mixer?!

Sun Jun 23, 2019 5:13 pm

This is a recurring problem, restart/reboot will temporarily fix the issue but once Logic is relaunched and used for a time, the mixer window will again fail to display channel strips. Definite bug
 
simonja
Posts: 2
Joined: Fri Mar 01, 2019 8:39 pm

Re: Empty mixer?!

Mon Jun 24, 2019 3:24 am

Confirmative. Intermittent error. Only option is restart.