A technical support community for Apple Logic Pro users.

 
Radiussound
Topic Author
Posts: 234
Joined: Sun Jun 19, 2016 10:11 am

Quick Sampler - change notes of samples?

Tue Jun 30, 2020 10:18 am

Hi guys,

When I import a loop in quick sampler the loop is divided into sections.
Each section corresponds to a note on the keyboard.
The first section is mapped to C1.

Is there a way to change this C1 to another note on the midi keyboard?
Logic 10.4.2
• OS X 10.11.5
• Macbook Pro Retina
• 2,5 Ghz Intel Core i7
• 16 GB
* Arturia Minilab
* Roland A-37
* Focusrite Clarett 2Pre
 
User avatar
David Nahmani
Site Admin
Posts: 78900
Joined: Sat Mar 05, 2005 12:16 am
Contact:

Re: Quick Sampler - change notes of samples?

Tue Jun 30, 2020 11:21 am

Below the waveform display there's a pop-up menu called "Start Key". Click that and choose your desired key.

Quick-sampler-start-key.png
Quick-sampler-start-key.png (255.45 KiB) Viewed 83 times
David Nahmani
• My Logic Pro X 10.4 book (Apple Pro Training Series)
Contact me for Private Lessons
Logic Pro X 10.5.1
MacBook Air 1.3 GHz i5 — MacOS X 10.15.1 — 4 GB RAM
iMac 3.2 GHz Quad Core i5 — MacOS X 10.15.4 — 8 GB RAM
 
Radiussound
Topic Author
Posts: 234
Joined: Sun Jun 19, 2016 10:11 am

Re: Quick Sampler - change notes of samples?

Wed Jul 01, 2020 2:11 am

David Nahmani wrote:
Below the waveform display there's a pop-up menu called "Start Key". Click that and choose your desired key.

Quick-sampler-start-key.png


Thanks David,

Now I am being reminded on how important it is to scan all All buttons, sliders etc. on the plugin first before asking a question.
I couldn’t have missed it if I did.
Logic 10.4.2
• OS X 10.11.5
• Macbook Pro Retina
• 2,5 Ghz Intel Core i7
• 16 GB
* Arturia Minilab
* Roland A-37
* Focusrite Clarett 2Pre