A technical support community for Apple Logic Pro users.

 
crimsonnoise
Topic Author
Posts: 130
Joined: Mon Sep 11, 2006 4:39 am
Location: London UK
Contact:

Logic creates empty region during count-in

Wed Jul 01, 2020 2:11 am

Whenever I record on a software instrument track, and play no notes, Logic creates a 1 bar empty region during the count-in. There is no sysex in there either, no midi at all in the region.
When using "drop" then an empty region is created from the point where the track is dropped into record.

Problem has only recently started, after trashing preferences.

On Logic 10.4.8, in Mojave, Mac Pro Trashcan 8 core.
 
User avatar
Atlas007
Posts: 8880
Joined: Mon Dec 14, 2009 11:58 pm
Location: Montreal

Re: Logic creates empty region during count-in

Fri Jul 03, 2020 9:37 pm

I think that is normal behaviour.
Logic creates MIDI region on a per bar basis, being empty or populated.
LogicX 10.5.1 ( & 9.1.8),MainStage3.4.4
MBPro 17", Core2Duo, 8G, OSX 10.12.6
MacPro, Xeon 6Cores, 64GB, OSX 10.15.5
ULN8, MOTU MIDI TP-AV, C4, MCU Pro, KorgNano, Novation SLMkII
AAS, NI, Celemony, Spectrasonics, Korg, etc...
PC, iPad3(V-Control & LogicRemote), AtariST(Notator SL), Several vintage gear
 
crimsonnoise
Topic Author
Posts: 130
Joined: Mon Sep 11, 2006 4:39 am
Location: London UK
Contact:

Re: Logic creates empty region during count-in

Fri Jul 03, 2020 11:02 pm

Thanks for the reply. Sorry, I may not have explained this properly.

I put Logic into record, and after a few bars stop again. I play no note. There is now an empty region. This is not normal.

Or: I start recording on bar 3, but only play midi notes on bar 9. The newly recorded region starts on bar 3. But normally it would have automatically been trimmed to start on bar 9.
 
User avatar
Atlas007
Posts: 8880
Joined: Mon Dec 14, 2009 11:58 pm
Location: Montreal

Re: Logic creates empty region during count-in

Fri Jul 03, 2020 11:22 pm

Perhaps you get some other MIDI data incoming?
Have you checked in the Event List editor (with all the selection buttons enabled)?
LogicX 10.5.1 ( & 9.1.8),MainStage3.4.4
MBPro 17", Core2Duo, 8G, OSX 10.12.6
MacPro, Xeon 6Cores, 64GB, OSX 10.15.5
ULN8, MOTU MIDI TP-AV, C4, MCU Pro, KorgNano, Novation SLMkII
AAS, NI, Celemony, Spectrasonics, Korg, etc...
PC, iPad3(V-Control & LogicRemote), AtariST(Notator SL), Several vintage gear
 
crimsonnoise
Topic Author
Posts: 130
Joined: Mon Sep 11, 2006 4:39 am
Location: London UK
Contact:

Re: Logic creates empty region during count-in

Fri Jul 03, 2020 11:45 pm

Yes I have checked the event list with all selection buttons enabled. Completely empty.
 
User avatar
Atlas007
Posts: 8880
Joined: Mon Dec 14, 2009 11:58 pm
Location: Montreal

Re: Logic creates empty region during count-in

Sat Jul 04, 2020 6:15 pm

Have you tried with another project template?
LogicX 10.5.1 ( & 9.1.8),MainStage3.4.4
MBPro 17", Core2Duo, 8G, OSX 10.12.6
MacPro, Xeon 6Cores, 64GB, OSX 10.15.5
ULN8, MOTU MIDI TP-AV, C4, MCU Pro, KorgNano, Novation SLMkII
AAS, NI, Celemony, Spectrasonics, Korg, etc...
PC, iPad3(V-Control & LogicRemote), AtariST(Notator SL), Several vintage gear