A technical support community for Apple Logic Pro users.

 
bassfungi
Topic Author
Posts: 5
Joined: Tue Jan 15, 2008 2:51 am

Question about the book?

Tue Jan 15, 2008 2:56 am

Where can i ask questions about hte book "LP8 +LE8?

Kevin
 
User avatar
David Nahmani
Site Admin
Posts: 64615
Joined: Sat Mar 05, 2005 12:16 am
Location: Valley Village, CA
Contact:

 

Tue Jan 15, 2008 9:55 am

Ask here! :wink:
David Nahmani
• My Logic Pro X 10.3 book (Apple Pro Training Series)
Contact me for Private Lessons
Logic Pro X 10.3.2 - Mac OS X 10.12.3 - MacBook Air 1.3 GHz i5 - 4GB RAM
 
bassfungi
Topic Author
Posts: 5
Joined: Tue Jan 15, 2008 2:51 am

 

Wed Jan 16, 2008 11:27 am

thanks, yea I had a problem with a audio region to apple loop pg. 263-265. I figured it out but I'm sure alot of people will have a difficult time with those pages.
 
User avatar
David Nahmani
Site Admin
Posts: 64615
Joined: Sat Mar 05, 2005 12:16 am
Location: Valley Village, CA
Contact:

 

Wed Jan 16, 2008 3:18 pm

Resize your region while holding Control-Shift: shorten it to 1 3 3 238, then back to 2 0 0 0. Then choose Region > Add to Apple Loops Library. You will now be able to choose "Looped".

That's a bug in 8.0.1 - A region needs to be a whole number of bars for Logic to be able to turn it into an Apple Loop without using the Apple Loops Utility. In 8.0.1, even though your region appears to be 2 0 0 0, it is really only 1 3 3 239 (as you can see if you double-click it to open it in the Sample Editor!).
David Nahmani
• My Logic Pro X 10.3 book (Apple Pro Training Series)
Contact me for Private Lessons
Logic Pro X 10.3.2 - Mac OS X 10.12.3 - MacBook Air 1.3 GHz i5 - 4GB RAM
 
User avatar
djals
Posts: 487
Joined: Fri Feb 09, 2007 3:24 am
Location: Holland
Contact:

 

Tue Jan 22, 2008 10:29 am

And if it still doesn't work, check that you have LMB>Audio>Search Zero Crossings switched off.
2.7 GHz iMac Intel Core i5, 16GB RAM, OS 10.9.1, Apogee Duet, Logic 10.0.5

Listen to Bill Hicks!!!
 
User avatar
David Nahmani
Site Admin
Posts: 64615
Joined: Sat Mar 05, 2005 12:16 am
Location: Valley Village, CA
Contact:

 

Tue Jan 22, 2008 12:14 pm

djals wrote:
And if it still doesn't work, check that you have LMB>Audio>Search Zero Crossings switched off.


Yes, thanks for adding that.
David Nahmani
• My Logic Pro X 10.3 book (Apple Pro Training Series)
Contact me for Private Lessons
Logic Pro X 10.3.2 - Mac OS X 10.12.3 - MacBook Air 1.3 GHz i5 - 4GB RAM
 
User avatar
djals
Posts: 487
Joined: Fri Feb 09, 2007 3:24 am
Location: Holland
Contact:

 

Tue Jan 22, 2008 2:15 pm

Learning everyday :wink:
2.7 GHz iMac Intel Core i5, 16GB RAM, OS 10.9.1, Apogee Duet, Logic 10.0.5

Listen to Bill Hicks!!!