A technical support community for Apple Logic Pro users.

 
enzee
Topic Author
Posts: 60
Joined: Thu Oct 11, 2007 10:57 am

AU Validation fails because of output buffer size?

Wed May 28, 2008 4:04 pm

Hi,

I just installed a few new plugs (IK's Amplitube 2, Jimi Hendrix, and Metal) and when L8 goes through the plug validation, I get this message:

1 to 2 Channel Render Test at 256 frames
ERROR: Output Buffer Size does not match requested num frames

* * FAIL
--------------------------------------------------
AU VALIDATION FAILED: CORRECT THE ERRORS ABOVE.
--------------------------------------------------


validation result: failed validation



These plugs show up and work great in Live 7 with no problem at all.

Any thoughts as to what this might be?

Thanks!
 
mew
Posts: 83
Joined: Fri Aug 26, 2005 1:23 pm
Location: Van Nuys, Ca

 

Wed May 28, 2008 5:35 pm

I don't use these plugs but the first thing I'd do is make sure you have the latest updates from IK's support page and I'd send them an email if you still have difficulties. If it's an issue, I'm sure they'll know about it. Good luck.
Mac Pro Dual Quad Core Xeon 2.26/ 10.10.2 /20g ram/Logic 10.1.1_2xMOTU 2408mkIII w/424 PCI_NI Ultimate 8_Stylus RMX_Trillan_Omnisphere
 
pantomimeHorse
Posts: 2356
Joined: Sun Apr 17, 2005 5:12 am
Location: Peoples' Democratic Republic of Eire

 

Wed May 28, 2008 10:50 pm

The error reported would not necessarily cause the plugin to either
fail in service, or to create a problem which would crash Logic.
-
However, if you use the plugin, be aware of its shortcomings and treat
it as a prime suspect if you experience erratic behaviour in Logic after
installing it.

-
C
Dual 1GHz G4/MOTU896HD 828/LP7.2.3/Tiger/DSPQuattro
iTunes
MySpaceMusic
 
Zuelito
Posts: 118
Joined: Mon Oct 15, 2007 9:20 pm
Location: Philly, PA

 

Sun Jun 29, 2008 7:01 pm

Looks like I'm a little late for this party, but I've just upgraded to Leopard and I'm having this same problem. Amplitube will still work however, if you activate it in the plug-in manager, and the plugs will be under 'incompatible' in the plug in list on your channel strips. Check out this thread for more info...


http://discussions.apple.com/thread.jsp ... 2&tstart=0
MBP 2.33Ghz, 3gb RAM, 320GB 7200RPM HD, Logic Studio, Motu Ultralite, Apogee Duet, 10.5.6