Jump to content

Logic Pro 10.7.4 Released


Deif

Recommended Posts

On 4/28/2022 at 1:51 AM, seq998 said:

Is anyone on M1 having this bug too?

Logic Pro 10.7.4 Settings Pop-Up Menu Plugin Setting BUG - anyone else??? (Arturia, Soundtoys, Korg, Native Instruments, Serum, etc)

 

 

In Logic Pro 10.7.4 I can no longer see my presets in the settings pop-up menu for Arturia plugins, Soundtoys plugins & more.

No matter what preset I chose I always see "Untitled" in the box. Anyone else is having the same bug?

 

 

Same here with Soundtoys

Link to comment
Share on other sites

Plug-in latency is still showing seconds instead of ms when you hover over a plug-in. That’s the bug that might make me go back a few versions. It really bothers me not 

  • Sad 1
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Deif said:

Plug-in latency is still showing seconds instead of ms when you hover over a plug-in. That’s the bug that might make me go back a few versions. It really bothers me not 

What's odd is, I don't believe this is related to a specific version of Logic Pro as some members have reported this issue while others haven't suffered it while they were using the same Logic Pro version. 

My new Logic Pro Book is out!

Link to comment
Share on other sites

I just reverted to 10.7.3. On version 10.7.4 the "Compare" button in the plug-ins window no longer works for Audio Units (works for internal Logic plug-ins though). It works a first time to return to the initial state of the settings of the plug-ins, but when you click on it a second time, it remains no longer returns to the last seetings. Bug feedback sent to Apple.

  • Like 1

MacBook Pro 16, macOS 12.x Monterey, Logic 10.7.x, Arturia AudioFuse 8Pre
Music: https://music.laurentcolson.com - Development: https://dev.laurentcolson.com

Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)
10 minutes ago, lostmemories said:

I just reverted to 10.7.3. On version 10.7.4 the "Compare" button in the plug-ins window no longer works for Audio Units (works for internal Logic plug-ins though). It works a first time to return to the initial state of the settings of the plug-ins, but when you click on it a second time, it remains no longer returns to the last seetings. Bug feedback sent to Apple.

ah, so it is. i rarely need that functionality, but it is important. just reported it as well.

Edited by fisherking
  • Like 1

LP10.7.4 • os12.5b • 3.2GHz i7 imac • one plugin short of perfection  upstatebrooklyn

Link to comment
Share on other sites

I am on a new M1Pro, 10.7.4... Also using UADx / Spark plugins for the first time via Cloud iLok.

Noticing weird plugin behaviour. They aren't opening on insertion, even though I have that box checked in preferences. Anyone else noticing this? I insert a plugin, and it doesn't open and I have to manually click.

Is this a logic bug, or something connected to Spark?

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Stoobysnax said:

I am on a new M1Pro, 10.7.4... Also using UADx / Spark plugins for the first time via Cloud iLok.

Noticing weird plugin behaviour. They aren't opening on insertion, even though I have that box checked in preferences. Anyone else noticing this? I insert a plugin, and it doesn't open and I have to manually click.

Is this a logic bug, or something connected to Spark?

Is this issue only for Spark plug-ins? All your other plug-ins open on insertion? 

My new Logic Pro Book is out!

Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, David Nahmani said:

Is this issue only for Spark plug-ins? All your other plug-ins open on insertion? 

All plugins. Although spark seem to have other issues as well, like opening in a small window and in “editor” mode, and a spinning wheel until I select drop down menu back to plugin mode. 

Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, David Nahmani said:

See if this helps? 

 

Unfortunately that didn't help.

Its so weird, logic plugins open on insertion. Most others do not. Waves, UAD, UADx, fabfilter, do not. Metric Halo does. Valhalla delay does, but Room does not... I have tried toggling on/off the "open plugin on insertion" setting to no avail.

Link to comment
Share on other sites

Same thing here...

More of an annoyance than a deal breaker...

Nevertheless... Itchy!

LogicPro 10.7.4, MainStage 3.6,
MBPro 17", Core2Duo, 8G, OSX 10.12.6, MacPro, Xeon 6Cores, 64GB, OSX 10.16.1,
ULN8, MOTU MIDI TP-AV, C4, MCU Pro, KorgNano, Novation SLMkII, Several vintage gear
AAS, NI, Celemony, Spectrasonics, Korg, Arturia, etc..., PC, iPadPro 5th gen 12.9”(Duet D., V-Control & LogicRemote), AtariST(Notator SL),

Link to comment
Share on other sites

Yeah this plugin on insertion thing is so annoying.Logic's own plugins open but most of my third party stuff Soundtoys,Emerical labs, plugin alliance won't.Hopefully it's an easy fix for apple on the next update.

Mac Studio Max 1TB HD,Monterey,Logic 10.7.4

Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, laverton said:

Yeah this plugin on insertion thing is so annoying.Logic's own plugins open but most of my third party stuff Soundtoys,Emerical labs, plugin alliance won't.Hopefully it's an easy fix for apple on the next update.

Please report it also to apple Logic Pro feedback!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

i'm having latency issues that makes this almost unusable for me.  i've tried looking up how to download older versions, but haven't found anything useful.  am i just screwed if i want to download 10.7.3?

2019 MBP 16", Logic pro 10.7.4, Mac OS Monterey 12.4, 2.6GHz 6-core Intel Core i7, 16GB memory 2667 MHz DDR4

Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)
33 minutes ago, SoSpiro said:

i'm having latency issues that makes this almost unusable for me.  i've tried looking up how to download older versions, but haven't found anything useful.  am i just screwed if i want to download 10.7.3?

I have bought Ableton Live 11, sorry I can no longer use Logic like this. For me it was more than 1 year with logic bugs and I’m done with Logic for now.

Edited by seq998
  • Sad 1

iMac Pro 3.2 GHz 8-Core Intel Xeon W 32 GB 2666 MHz DDR4 - Radeon Pro Vega 56 8 GB - macos Big Sur

Link to comment
Share on other sites

24 minutes ago, seq998 said:

I have bought Ableton Live 11, sorry I can no longer use Logic like this. For me it was more than 1 year with logic bugs and I’m done with Logic for now.

sorry for whatever you experienced. and live is great. but you also could have looked to resolve your issues; lots of us are on logic currently and are not experiencing bugs (or terrible ones).

here, the only issue is the (endless) generic project icons in the finder (but currently, quicklook at least works with them).

  • Like 1

LP10.7.4 • os12.5b • 3.2GHz i7 imac • one plugin short of perfection  upstatebrooklyn

Link to comment
Share on other sites

22 minutes ago, fisherking said:

sorry for whatever you experienced. and live is great. but you also could have looked to resolve your issues; lots of us are on logic currently and are not experiencing bugs (or terrible ones).

here, the only issue is the (endless) generic project icons in the finder (but currently, quicklook at least works with them).

On my iMac Pro there are still a lot of bugs. I have contacted apple many, many times over the phone and email and they only fixed about 50% of the bugs in about 1.5 years. Maybe when Logic will be great again I’ll return. For me the music matters not the daw at the moment. Thank you all for helping me! All my best, guys!

iMac Pro 3.2 GHz 8-Core Intel Xeon W 32 GB 2666 MHz DDR4 - Radeon Pro Vega 56 8 GB - macos Big Sur

Link to comment
Share on other sites

14 minutes ago, seq998 said:

On my iMac Pro there are still a lot of bugs. I have contacted apple many, many times over the phone and email and they only fixed about 50% of the bugs in about 1.5 years. Maybe when Logic will be great again I’ll return. For me the music matters not the daw at the moment. Thank you all for helping me! All my best, guys!

this speaks only of your experience, logic is not filled with bugs. logic is not perfect (no DAW is) but it's great right now.

maybe this community could have helped more? so it goes...

  • Like 1

LP10.7.4 • os12.5b • 3.2GHz i7 imac • one plugin short of perfection  upstatebrooklyn

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...