Jump to content

Folder stack not muting all tracks?


Danny Wyatt
 Share

Recommended Posts

  • David Nahmani changed the title to Folder stack not muting all tracks?
2 hours ago, stratquebec said:

Maybe because there is no M besides S on the Synths channel

That's because when I press MUTE on the Folder Stack, it starts flashing and so when I took the screenshot it got the moment it wasn't visible. I didn't see that. But that's what's weird, because if the Folder Stack is muted, and everything is inside, shouldn't it just mute everything? Why is it muting everything, but then the aux isn't...?

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Danny Wyatt said:

ecause if the Folder Stack is muted, and everything is inside, shouldn't it just mute everything? Why is it muting everything, but then the aux isn't...?

Yep I think so but if Mute is flashing, it means there's a track that's soloed somewhere, isn't it? What happens if you un-soloed that track? 

If you have problems finding that track, maybe this could help.

Edited by stratquebec
Link to comment
Share on other sites

15 minutes ago, stratquebec said:

Yep I think so but if Mute is flashing, it means there's a track that's soloed somewhere, isn't it? What happens if you un-soloed that track? 

If you have problems finding that track, maybe this could help.

Unfortunately, there's no soloed tracks at all. I have the mixer set to All. I even removed those red crossed S tracks (Solo Safe), but no luck:

mixer-no-soloed-tracks.thumb.gif.dc6861b977eebd70d35137c9c2e89616.gif

Link to comment
Share on other sites

To make it easier, here's the project:

Solo Issue.zip

I was testing with a new project and imported it without importing the folder stack and it got really weird: the bass track became a stack so it had Sampler playing the bass:

bass-as-folder-stack.zip

One thing I noticed is that when there's a folder stack, and you have a normal track and also a summing stack, when you click Mute, it will flash the M buttons on both the normal tracks and the summing track (not the tracks inside the summing track, though). Super weird...

folder stack mute.zip

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

@Danny Wyatt if you turn on "VCA" in View->Channel Strip Components you will see that the tracks inside the summing stack which is in the folder stack are not assigned to the Folder Stack's VCA. If you reassign them, the issue is gone.

The question is: Does this happen when you create the summing stack inside the Folder Stack? In that case this would be a bug in Logic I guess.

Or, how else did you put that Summing Stack into the Folder stack?

Edited by polanoid
Link to comment
Share on other sites

12 hours ago, MSX said:

yes this is a bug, have to drag outside the folder stack then drag back in. Fixes upon dragging back in. 

I just tried this, dragging a summing stack (with missing VSA assignments for the contained sub tracks) outside a folder stack and back in does not fix the VCA assignment.

Edited by polanoid
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...