Jump to content

No sound from MIDI


Fcab1492
Go to solution Solved by polanoid,

Recommended Posts

My MIDI tracks are working for all of my songs except for one. I don’t know what I did but for one song my MIDI isn’t showing up either visually or with audio. I recorded a couple tracks with the MIDI previously on this song but I don’t know what I did to silence it.

Link to comment
Share on other sites

You can hear both of those tracks and at one point the MIDI was working to record them. But now I cannot hear or record any midi on those same two tracks or even when I open a new midi track. I’ve checked several times to make sure the midi is working/recording on other songs/projects and it’s working as normal on the other one’s. After I had recorded the Tuareg bass and grimey funk, I recorded a bunch of guitar tracks and when I came back to record some more midi it wasn’t working.

Link to comment
Share on other sites

There are a couple environment windows open in the project, and it looks like you may have deleted the 'sequencer input' object. I made an attempt to 'repair' the environment, but was unsuccessful.

There are people here who know their way around the environment very well and could probably make the repair successfully. Meanwhile though, an alternate solution might be to create a new project and import all the relevant content from your current project into the new project. (Or, maybe someone will download your project and help you fix the environment issue.)

Link to comment
Share on other sites

12 minutes ago, scg said:

There are a couple environment windows open in the project, and it looks like you may have deleted the 'sequencer input' object. I made an attempt to 'repair' the environment, but was unsuccessful.

There are people here who know their way around the environment very well and could probably make the repair successfully. Meanwhile though, an alternate solution might be to create a new project and import all the relevant content from your current project into the new project. (Or, maybe someone will download your project and help you fix the environment issue.)

The Sequencer Input object somehow made it into the Mixer layer. It even still seems to be connected (across Layers), so I'm currently trying to find out why it doesn't work anymore.

EDIT: Even moving the Sequencer Input back to the Clicks & Ports Layer doesn't bring the MIDI back. Maybe the project is corrupted beyond repair (and you need to import its tracks to a new project). Also deleting the Sequencer Input object and creating & cabling a new one does not bring MIDI input back

Edited by polanoid
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

13 minutes ago, polanoid said:

The Sequencer Input object somehow made it into the Mixer layer. It even still seems to be connected (across Layers), so I'm currently trying to find out why it doesn't work anymore.

EDIT: Even moving the Sequencer Input back to the Clicks & Ports Layer doesn't bring the MIDI back. Maybe the project is corrupted beyond repair (and you need to import its tracks to a new project). Also deleting the Sequencer Input object and creating & cabling a new one does not bring MIDI input back

My findings were similar. Nothing I tried got it working again 🙁

Link to comment
Share on other sites

  • Solution
4 minutes ago, JakobP said:

Yeah, a bit weird... 🙃

Just checked, here it works until 10.7.3. Does not work in 10.7.5 or later. I forgot to backup 10.7.4 so I can't check that version. @Fcab1492, I guess you should report that via Apple's feedback page, attaching the project, this looks like a bug.

Edited by polanoid
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...