Jump to content

Audio Recording - noise\feedback loop


Nelson

Recommended Posts

Hi there

 

I only do very basic recordings (audio and ESXE24) and have an old version of logic that I use on a PC that I use only very occasionally due work/family commitments taking up most of my time; however I decided to take a week off work to do some recording but it has all gone horribly wrong.

 

I recently got a new PC and installed my old Logic on it and set it up the same as my old one (as far as I can tell) but I can’t record audio which is really frustrating!

 

The issue is that as soon as I check the record enable button on an Audio track, any sound picked up on the microphone starts going into a frenzied feedback loop. When I actually I mute my mic and start recording, the midi click gets involved too. When I play back an audio recording all the loop noise I heard while recording is present.

 

I have spent the last 2 days trying to trouble shoot this but the only conclusion I have come to is that the problem seems to be with logic because the basic audio recording software that came with my audio driver works ok.

 

I am using:

Logic 5 Platinum recording using ASIO

High spec PC with Audigy X-FI sound card

 

I know that most if not all of you will be Apple users and have more up to date version but any help, thoughts, or suggestions will be welcomed!

 

Thanks

Nelson

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...