Jump to content

LPX slow loading Apple Loops [SOLVED]


Michael Mckenzie

Recommended Posts

  • 1 month later...

:mrgreen:

 

I think I've figured this out. Removed all index references from main and user libraries including LoopsDatabaseV08.db. Removed redundant Apple Loops from main system drive. Put all loops to be referenced in a single external drive folder - manually re-indexed

the whole loop library. The loops now load immediately in the Loop Browser when called up....as expected.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Addendum:

Apple Loop loading slows down in LPX when both LP9 and LPX have the same Apple Loops indexed. Logic Pro X has a new system of indexing and stores a single file in User/Music/Audio Music Apps/LoopsDatabaseV08 while Logic 9 uses the older folder system of indexing Library/Audio/Apple Loops Index. Throwing out the later and re-indexing resolves the slow loading in LPX. Can't have it both ways.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...