A technical support community for Apple Logic Pro users.



 
mugtree2000
Topic Author
Posts: 82
Joined: Sun Dec 09, 2018 6:18 am

Filter enveloping - Filter cut off?

Wed Jan 15, 2020 2:04 pm

To do this in LPX https://youtu.be/ED_oXvPl0IA?t=52 shall I just use a hi-pass filter using the logic single band EQ?

Many thanks
 
User avatar
Atlas007
Posts: 8092
Joined: Mon Dec 14, 2009 11:58 pm
Location: Montreal

Re: Filter enveloping - Filter cut off?

Wed Jan 15, 2020 5:12 pm

You could try, although it doesn't have a resonance parameter...
LogicX 10.4.8 ( & 9.1.8),MainStage3.4.3
MBPro 17", Core2Duo, 8G, OSX 10.12.6
MacPro, Xeon 6Cores, 64GB, OSX 10.13.6
ULN8, MOTU MIDI TP-AV, C4, Eucon McControl, KorgNano, Novation SLMkII
AAS, NI, Celemony, Spectrasonics, Korg, MIDIQuest, etc...
PC, iPad3(V-Control & LogicRemote), AtariST(Notator SL), Several vintage gear
 
enossified
Posts: 196
Joined: Thu Oct 05, 2017 11:10 am

Re: Filter enveloping - Filter cut off?

Wed Jan 15, 2020 6:17 pm

Try using Auto Filter. It's similar to that Ableton Live filter plugin in the video.

Also try Phat FX which also has a filter..
Logic 10.4.3
iMac12,2
Intel Core i5 2.7 GHz 4 cores
16 GB RAM
OS X 10.13.6
 
mugtree2000
Topic Author
Posts: 82
Joined: Sun Dec 09, 2018 6:18 am

Re: Filter enveloping - Filter cut off?

Fri Jan 17, 2020 1:04 am

Thanks a lot
 
User avatar
fuzzfilth
Posts: 2897
Joined: Mon Aug 03, 2009 2:31 am
Location: Germany

Re: Filter enveloping - Filter cut off?

Fri Jan 17, 2020 1:18 am

enossified wrote:
Try using Auto Filter.

Yes. A pretty underrated plugin. It's a shame its envelopes can't be triggered via MIDI like in the video.
1 x MacPro 6core 2010 24Gb RAM
2 x MacBookPro i7 2012 16Gb RAM
OSX.13.6. Logic X.4.4
 
cinningbao
Posts: 220
Joined: Sat Jul 25, 2015 4:17 am

Re: Filter enveloping - Filter cut off?

Fri Jan 17, 2020 2:03 am

fuzzfilth wrote:
enossified wrote:
Try using Auto Filter.

Yes. A pretty underrated plugin. It's a shame its envelopes can't be triggered via MIDI like in the video.


Well, you can with the MIDI Modulator? But it's a bit crude.
mugtree2000, youo're better off using your built-in synth's filter, like the guy in the video, and modulating that from one of your synths envelopes.
All of the Logic synths have that function (apart from EFM1 possibly?) so if you can't figure it out, just say and here and there plenty of folks happy to help :)
Late 2014 iMac 5K, 3.5 Ghz i5, 24 GB memory - OS 10.13.6 - Logic 10.4.7 - Apogee Duet FW
Late 2012 MBP, 2.7 Ghz i7, 16GB memory - OS 10.13.6 - Logic 10.4.7